Podziel się!

Ciecierzyca zwana też cieciorką lub grochem włoskim i przygotowane z niej – hummus czy falafel, to dania dobrze znane nie tylko wegetarianom. Stają się coraz bardziej popularne dzięki składnikom odżywczym i niepowtarzalnym walorom smakowym.

Podziel się!

...czyli - Kokosowe purree z batatów – danie z Okinawy

i  Kotlety z kaszy jaglanej – danie z Polski

Znacie „Niebieskie strefy”? Ja wciąż poznaję, uczę się z pasją, smakuję dostarczając swoim kubkom smakowym nowych wrażeń.

„Niebieskie strefy” fascynują ludzi Zachodu, bo to miejsca, gdzie ludzie żyją najdłużej na świecie.

Podziel się!

Jak już pisałam, jestem wielką fanką surowego, nierafinowanego oleju z czerwonej palmy i jego cudownych właściwości prozdrowotnych (pisalam o tym na blogu, wpis znajdziesz TU).

Zawiera gigantyczne dawki naturalnych beta - karotenów, witaminę E i A a także koenzym Q10.

Dziś przygotowałam na obiad smaczne i zdrowie danie obiadowe wege! Przygotowane oczywiście na cudownym oleju z czerwonej palmy. To pieczone boczniaki z batatami, marchewką i brokułem.

Do góry

Ta strona używa tzw. cookies. Ustawienia możesz zmienić w preferencjach przeglądarki.