Podziel się!

...czyli - Kokosowe purree z batatów – danie z Okinawy

i  Kotlety z kaszy jaglanej – danie z Polski

Znacie „Niebieskie strefy”? Ja wciąż poznaję, uczę się z pasją, smakuję dostarczając swoim kubkom smakowym nowych wrażeń.

„Niebieskie strefy” fascynują ludzi Zachodu, bo to miejsca, gdzie ludzie żyją najdłużej na świecie.

Podziel się!

Jak już pisałam, jestem wielką fanką surowego, nierafinowanego oleju z czerwonej palmy i jego cudownych właściwości prozdrowotnych (pisalam o tym na blogu, wpis znajdziesz TU).

Zawiera gigantyczne dawki naturalnych beta - karotenów, witaminę E i A a także koenzym Q10.

Dziś przygotowałam na obiad smaczne i zdrowie danie obiadowe wege! Przygotowane oczywiście na cudownym oleju z czerwonej palmy. To pieczone boczniaki z batatami, marchewką i brokułem.

Podziel się!

To tradycyjna potrawa brazylijska, do przyrządzenia której używam surowego oleju z czerwonej palmy. Surowy i nierafinowany olej z czerwonej palmy jest naturalną bombą z łatwoprzyswajalnym beta karotenem. (WIECEJ O JEGO WŁAŚCIWOŚCIACH PRZECZYTASZ KLIKAJĄC TUTAJ). (polecam Hanoju-WIECEJ tu). Doskonała latem, kiedy skóra potrzebuje wzmożonych dostaw beta-karotenu.

Potrzebujesz:

3 łyżek surowego, nierafinowanego oleju z czerwonej palmy,

1 pora,

1 cebuli,

1 pomidora,

1 ząbka czosnku,

1 szklanki ryżu,

1,5 szklanki wody,

1/2 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej.

Sposób przygotowania: W woku rozpuścić olej, dodać posiekane warzywa – pora, cebulę, czosnek. Smażę przez kilkanaście minut. Potem dodaję pomidor i ryż. Wlewam wodę. Duszę ok 40 min.

Smacznego :)

Do góry

Ta strona używa tzw. cookies. Ustawienia możesz zmienić w preferencjach przeglądarki.