Ryż po brazylijsku z olejem z czerwonej palmy

Podziel się!

To tradycyjna potrawa brazylijska, do przyrządzenia której używam surowego oleju z czerwonej palmy. Surowy i nierafinowany olej z czerwonej palmy jest naturalną bombą z łatwoprzyswajalnym beta karotenem. (WIECEJ O JEGO WŁAŚCIWOŚCIACH PRZECZYTASZ KLIKAJĄC TUTAJ). (polecam Hanoju-WIECEJ tu). Doskonała latem, kiedy skóra potrzebuje wzmożonych dostaw beta-karotenu.

Potrzebujesz:

3 łyżek surowego, nierafinowanego oleju z czerwonej palmy,

1 pora,

1 cebuli,

1 pomidora,

1 ząbka czosnku,

1 szklanki ryżu,

1,5 szklanki wody,

1/2 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej.

Sposób przygotowania: W woku rozpuścić olej, dodać posiekane warzywa – pora, cebulę, czosnek. Smażę przez kilkanaście minut. Potem dodaję pomidor i ryż. Wlewam wodę. Duszę ok 40 min.

Smacznego :)

Komentarze  

# jogosfera.com.plasai 2017-05-01 12:15
Zapowiada się super, chociaż tego oleju nigdy nie próbowałam...
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# czas wolnupiotrek 2017-05-02 16:37
Prezentuje się naprawdę kusząco;)
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Do góry

Ta strona używa tzw. cookies. Ustawienia możesz zmienić w preferencjach przeglądarki.